To też jest niezłe skurwienie. Kurwy wolą spierdolić zamiast wspomagać Ojczyznę. Jebać emigrantów. Zaśmiecają obce państwa swoją obecnością, nieporadne niedorajdy życiowe. Nic dziwnego, że w UK Brytyjczycy palili domy Polaków.
mieszkasz w swoim własnym mieszkaniu/domu, masz samochód, starcza ci na wszystkie opłaty żarcie plus co jakiś czas grubsza impreza
waitwat
mieszkasz z matka ktorej dorzucasz miesiecznie 200zl co stanowi 1/6 twojej wyplaty a w soboty zachlewasz ryj krupnikiem _____________________
tak powaznie to nic do Ciebie nie mam Marianie, ale wkurwia mnie taka gadka
ja np planuje wyjechac za granice pod koniec tego/poczatek przyszlego roku, mimo tego ze jak na polskie warunki calkiem przyzwoicie zarabiam (biorac pod uwage ze jestem jeszcze mlody siurek)
nie dlatego, ze sobie tutaj nie radze, tylko jak mozna miec lepiej, to czemu nie
no i nie jade tam zeby wpierdalac pasztet i odkladac, jak juz wypierdole to na stale _____________________
tak powaznie to nic do Ciebie nie mam Marianie, ale wkurwia mnie taka gadka
ja np planuje wyjechac za granice pod koniec tego/poczatek przyszlego roku, mimo tego ze jak na polskie warunki calkiem przyzwoicie zarabiam (biorac pod uwage ze jestem jeszcze mlody siurek)
nie dlatego, ze sobie tutaj nie radze, tylko jak mozna miec lepiej, to czemu nie
no i nie jade tam zeby wpierdalac pasztet i odkladac, jak juz wypierdole to na stale
Dla mnie to pójście na łatwiznę + wspieranie obcego kapitału.
/e: Piszesz, że wkurwia Cie taka gadka. Ale to oczywista prawda - emigracja niszczy nasz kraj. Dlatego też jestem przeciwny temu zjawisku.
Last edited by srubokret on 31 May 2012 04:40 pm; edited 1 time in total
buduj domy i autostrady, badz dumny ze robisz to na obcej ziemi. Ja pierdole przeciez to jest czyste niewolnictwo panstwowe,
ZROZUMCIE WY KURWY EMIGRACKIE SAKSY POLEGAJA NA JEDNORAZOWYM ZAROBIENIU HAJSU I POWROT DO KRAJU BY POMOC RODZINIE LUB ROZKRECIC WLASNY BIZNES, A NIE KURWA WYEDUKOWAC SIE WYZREC SOCJAL SPIERDOLIC Z KRAJU I BUDOWAC OBCE MOCARSTWO NIECH WAS CHUJ MURZYNSKI TRZASNIE _________________ This user's signature has been disabled
no to wypierdalaj baroza serio, ja przynajmniej sie staram zmienic rzeczywistosc, raz sie nie da raz sie da, ale najwazniejsze zeby znalezc wlasny sposob zycia ja go znalazlem i realizuje, a ze rzad i panstwo kurewskie no coz nigdy nie jest idealnie _________________ This user's signature has been disabled
/e: Piszesz, że wkurwia Cie taka gadka. Ale to oczywista prawda - emigracja niszczy nasz kraj. Dlatego też jestem przeciwny temu zjawisku.
No to co, powrót do PRL, nie?
Co do pracy w PL vs pracy np w UK. Pomijając oczywistą kwestię zarobkową, to przy zakładaniu działalności w UK składka wraz z ubezpieczeniem zdrowotnym przy spółce LTD (odpowiednik polskiego z o.o.) wynosi około 1/4 składki w Polsce. Niedziwne, że w chuj ludzi przenosi działalność do UK i tam odprowadza podatki. Sam zamierzam zrobić identycznie. _____________________
Wtedy było podobnie - "rządowi" nie podobało się, że ludzie chcą emigrować, więc było to skutecznie blokowane.
Ah, tak - to miałeś na myśli.
Akurat to w polskim państwie chłopów i budowniczych socjalizmu było dobre. Szczelne granice zapobiegały napływowi nieproszonych gości oraz odpływowi ludzi wartościowych.
Inną bajką jest to jak Polska Ludowa traktowała inteligencję etc.
akurat pod wzgledem moralnym i wychowawczym poza propaganda to PRL dobrze ludzi wychowala, przynajmniej wiekszosc z nas w zdrowych rodzinach sie wychowala, a nie kurwa z dwoma ojcami czy z matka feministka ktora brzydzi sie syna _________________ This user's signature has been disabled
akurat pod wzgledem moralnym i wychowawczym poza propaganda to PRL dobrze ludzi wychowala, przynajmniej wiekszosc z nas w zdrowych rodzinach sie wychowala, a nie kurwa z dwoma ojcami czy z matka feministka ktora brzydzi sie syna
Jak zyje to nie widzialem aby w Polsce 2 typa mialo dziecko, serio. _____________________
O ZESZ TY : D _____________________ [quote="Ne)V(eR"]a twoja matka ojebala mi wlasnie special hard cock za 5 funtow
najlepsza dziwka w miescie jaka kiedykolwiek mialem tbh[/quote]
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum