Play Legend of the Green Dragon Play BNT Play Promisance Play Alien Assault Traders Play Quantum Star Play Some Chess  
   D3jsp RPGRPG   ArcadeArcade   Multiplayer PokerD3Jsp Poker   FAQ/RulesFAQ/Rules  SearchSearch  MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   ChatroomLive Chat   Log inLog in   RegisterRegister 

Ostatni raz pokazuje mój nowy post na moim zajebistym blogu

Post new topic  This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.  d3jsp Forum Index -> International Forum -> Polska
View previous topic :: View next topic ::  
Author Message
Frank Zappa

Group: Members
Gold: 3.40

Status:
Warn:

Post#1 Posted: 31 Dec 2012 08:10 pm    Post subject: Ostatni raz pokazuje mój nowy post na moim zajebistym blogu Reply with quote

Moby jest zazwyczaj łysym panem w okularach, który już od jakiegoś czasu tworzy muzykę elektroniczną. Nie bezpodstawnie pisze geniusz, ponieważ ten Pan dowiódł już swoje możliwości.

Twierdzę, że jest geniuszem, ponieważ stworzył w zasadzie kilka utworów genialnych, po prostu genialnych. Od dłuższego czasu typuje te utwory:

1. Victoria Lucas

Utwór, który wchodził mi kilka miesięcy. Pamiętam, jak dostałem album Destroyed (2012). Był to jeden z utworów, których lubiłem sobie posłuchać, gdy w zasadzie nie widziałem w nim żadnego potencjału. Była fajna melodia, klawisze grają triolami fajny patent, to słychać najbardziej. Po jakimś czasie zacząłem się wgłębiać w szczegóły.

Generalnie utwór ma w swojej budowie jakiś elektroniczny rytm, 4 różne barwy klawiszów.

Okej, słyszę już wszystko, gdy to powoli narasta. Jakoś na początku, w pierwszej minucie, przyspiesza rytm na perkusji, wchodzą następne organki, które po prostu tyle razy powodowały uśmiech na mojej twarzy, że nawet tego nie policzę.

Potem mamy 2 jakby główne człony utworu. Generalnie ja to podzieliłem na wstęp>człon> człon gdzie głos śpiewającej Pani jest najbardziej słyszalny > końcówka.

Zawsze między członem a przerwą drugą, gdy zastanawiałem się, czy jeszcze coś będzie dalej, czy to koniec, następuje kolejne wejście klawiszy i wtedy zazwyczaj dochodziłem do wniosku, że ten utwór jest genialny.

2. Shot in The Back of the Head - Utwór już nie tak bardzo dobry jak Victoria Lucas, jednak nadal myślę, że powinien być tutaj. Kawałek znajduje się na albumie Wait for Me.

W zasadzie nie ma tu co opisywać.

Generalnie, tylko te dwa utwory są takie. Troche by za mało było, jakbym pokazał tylko dwa utwory, dlatego zrobię teraz subiektywny spis utworów, które najbardziej lubię a które mi mniej podchodzą:

Porcelain, The Violent Bear it Away, Bodyrock, The Broken Places, JLTF, Pale Horses [Empyrean]. Reszta to wszystko jedno.

Każdy może uznać inny utwór za geniusz, a którego tutaj nie wymieniłem. Wszystko to jest moją oceną, różniącą się od kazdego, kto żyje.
Back to top
View user's profile Send private message
baroza
omanutong

Gold: 13.29
Clan: Retardacja

Status:
Warn:

Post#2 Posted: 01 Jan 2013 04:38 am    Post subject: Reply with quote

i myslisz ze ktos to bedzie kurwa czytal cymbale pierdolony?

Gold: 7.70

Status:
Warn:

Post#3 Posted: 01 Jan 2013 05:10 am    Post subject: Reply with quote

baroza wrote:
i myslisz ze ktos to bedzie kurwa czytal cymbale pierdolony?

1 Members: Guest
Post new topic  This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.  d3jsp Forum Index -> International Forum -> Polska All times are GMT - 4 Hours
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

D3jsp is proudly powered by phpBB © 2.0
Theme and Forum by tramway