Play Legend of the Green Dragon Play BNT Play Promisance Play Alien Assault Traders Play Quantum Star Play Some Chess  
   D3jsp RPGRPG   ArcadeArcade   Multiplayer PokerD3Jsp Poker   FAQ/RulesFAQ/Rules  SearchSearch  MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   ChatroomLive Chat   Log inLog in   RegisterRegister 

Własna działaność gospodarcza
Previous  1, 2, 3  Next

Post new topic  Reply to topic  d3jsp Forum Index -> International Forum -> Polska
View previous topic :: View next topic ::  
Author Message
Michald13
Martynka <3

Group: Members
Donor:
Gold: 1.90
Clan: chillout

yi.gif

Status:
Warn:

Post#21 Posted: 26 Mar 2010 06:00 am    Post subject: Reply with quote

murzyn wrote:
o wystroj sie nie boje, mam znajomych writerow to zrobiloby sie zajebisty wystroj, jakies winyle itp. najwiecej problemow to sam lokal, jego czyns i koncesja na alkohol bo osobno trzeba zalatwiac papier na piwo a osobno na wodke i inne. sama organizacja eventow takikch jak bboys battle czy freestyle, rap to nie problem.

I te największe problemy najwięcej kosztują. Raczej więcej, niż 150k.

Back to top
View user's profile Send private message
hgo

Gold: 140.28

pl.gif

Status:
Warn:

Post#22 Posted: 26 Mar 2010 06:00 am    Post subject: Reply with quote

W tym roku składałem podanie. W tamtym tygodniu uzyskałem pozytywną odpowiedź z urzędu pracy. 42tys zł na rozpoczęcie działalności otrzymałem.
Podanie składane 2lutego.
Tyle, że ja mam status osoby niepełnosprawnej (3 operacje na nogę), więc dużo łatwiej mi było uzyskać dotację.
Jak need more info daj znać na GG to Ci mogę coś doradzić etc., ale z tego co się orientuję termin składania wniosków do UP upłynął z ostatnim dniem lutego. Przynajmniej tak jest u nas.
Będę ok 19 na gg dziś więc będę mógł pomóc.

Gold: 0.00

Status:
Warn:

Post#23 Posted: 26 Mar 2010 06:01 am    Post subject: Reply with quote

RozpalonyMareczeg wrote:
murzyn wrote:
o wystroj sie nie boje, mam znajomych writerow to zrobiloby sie zajebisty wystroj, jakies winyle itp. najwiecej problemow to sam lokal, jego czyns i koncesja na alkohol bo osobno trzeba zalatwiac papier na piwo a osobno na wodke i inne. sama organizacja eventow takikch jak bboys battle czy freestyle, rap to nie problem.

a wpuszczanoby tam pedalow w rurkach i z grzywa lubiacych czarnuszenie?

no tak. zobacz, target w tym momencie to hiphopowcy a tacy sa zaniedbani bo np w katowicach sa czarne imprezy ale tylko w piatek ("czarne piatki") a jak ktos by chcial w sobote sie pobawic to juz nie ma gdzie. pomysl jest zajebisty i to moze wypalic tylko ta kasa. narazie wstepnie sie do tego zabieramy, po nitce do klebka. ostatnio byl np. koncert rapera małpy w małym sosnowieckim klubie na max 50 osob a z tego co sie dowiedzialem bylo 150 biletow czyli zysk w chuj a sala pelna i wszyscy zadowoleni. tamten lokal nie jest duzy a mimo to sprowadza raperow z tym, ze to spelunka jest,bez klimatu dla mnie a ja bym chcial stworzyc cos zajebistego, z dusza.

Michald13
Martynka <3

Donor:

yi.gif

Status:
Warn:

Post#24 Posted: 26 Mar 2010 06:01 am    Post subject: Reply with quote

hgo wrote:
W tym roku składałem podanie. W tamtym tygodniu uzyskałem pozytywną odpowiedź z urzędu pracy. 42tys zł na rozpoczęcie działalności otrzymałem.
Tyle, że ja mam status osoby niepełnosprawnej (3 operacje na nogę), więc dużo łatwiej mi było uzyskać dotację.
Jak need more info daj znać na GG to Ci mogę coś doradzić etc., ale z tego co się orientuję termin składania wniosków do UP upłynął z ostatnim dniem lutego. Przynajmniej tak jest u nas.

Posiadanie tu konta również daje status osoby niepełnosprawanej smile

Back to top
hgo

pl.gif

Status:
Warn:

Post#25 Posted: 26 Mar 2010 06:02 am    Post subject: Reply with quote

Michald13 wrote:
hgo wrote:

Posiadanie tu konta również daje status osoby niepełnosprawanej smile

jesteś pierdolonym idiotą

Gold: 2.00
Clan: Piękni i Bogaci

us.gif

Status:
Warn:

Post#26 Posted: 26 Mar 2010 06:04 am    Post subject: Reply with quote

murzyn wrote:
RozpalonyMareczeg wrote:
murzyn wrote:

no tak. zobacz, target w tym momencie to hiphopowcy a tacy sa zaniedbani bo np w katowicach sa czarne imprezy ale tylko w piatek ("czarne piatki") a jak ktos by chcial w sobote sie pobawic to juz nie ma gdzie. pomysl jest zajebisty i to moze wypalic tylko ta kasa. narazie wstepnie sie do tego zabieramy, po nitce do klebka. ostatnio byl np. koncert rapera małpy w małym sosnowieckim klubie na max 50 osob a z tego co sie dowiedzialem bylo 150 biletow czyli zysk w chuj a sala pelna i wszyscy zadowoleni. tamten lokal nie jest duzy a mimo to sprowadza raperow z tym, ze to spelunka jest,bez klimatu dla mnie a ja bym chcial stworzyc cos zajebistego, z dusza.

powiem ci, ze opor mi sie podoba ten twoj pomysl. jakbys skombinowal odpowiednia sume pieniedzy to praktycznie napewno by to wypalilo.

Back to top
murzyn

Status:
Warn:

Post#27 Posted: 26 Mar 2010 06:06 am    Post subject: Reply with quote

dobry duzy lokal mozna zagarnac z jakiejs starej fabryki lub czegos podobnego ale w tym momencie dochodzi jeszcze remont. razem ze znajomymi moglibysmy to zrobic ale trzeba by w tym przypadku liczyc materialy. naglosnienie w poczatkowej fazie to tez nie problem, z tego co mowi mi doktor ekonomii chciec to moc a sie uda, nikt nigdy na poczatku nie ma zysku.

ogolnie co sadzicie?

Michald13
Martynka <3

Donor:

yi.gif

Status:
Warn:

Post#28 Posted: 26 Mar 2010 06:06 am    Post subject: Reply with quote

RozpalonyMareczeg wrote:
murzyn wrote:
RozpalonyMareczeg wrote:
murzyn wrote:

powiem ci, ze opor mi sie podoba ten twoj pomysl. jakbys skombinowal odpowiednia sume pieniedzy to praktycznie napewno by to wypalilo.

W Krk zrobili knajpe w podobnym klimacie i póki co pusto ; d

Back to top
murzyn

Status:
Warn:

Post#29 Posted: 26 Mar 2010 06:08 am    Post subject: Reply with quote

no bo w krakowie masz respect i to sie mija z celem a u nas nie ma nic takiego! knajpe hip-hopowa bez jakiegos rysia peji i innego gowna, sama porzadna muzyka, funk, soul itp. z tego co patrze np. na last.fm ludzie z okregu to lubia i jestem pewien ze by przychodzili.
hgo

pl.gif

Status:
Warn:

Post#30 Posted: 26 Mar 2010 06:09 am    Post subject: Reply with quote

murzyn wrote:
dobry duzy lokal mozna zagarnac z jakiejs starej fabryki lub czegos podobnego ale w tym momencie dochodzi jeszcze remont. razem ze znajomymi moglibysmy to zrobic ale trzeba by w tym przypadku liczyc materialy. naglosnienie w poczatkowej fazie to tez nie problem, z tego co mowi mi doktor ekonomii chciec to moc a sie uda, nikt nigdy na poczatku nie ma zysku.

ogolnie co sadzicie?

Ogólnie nie spodziewałem się po Tobie takiego "dorosłego" podejścia do życia, to po pierwsze.
Po drugie pomysł masz na prawdę dobry, ale zanim składasz wniosek musisz mieć WSZYSTKO dopięte na ostatni guzik. Co do lokalu pomóc Ci nie mogę bo nie moje rejony. Ale możesz się zakręcić i rozkminić jakiś bar już istniejący. Sporo tego upada i zostają na prawdę ładne metry do wydzierżawienia za "psie pieniądze"

jak już mówiłem wieczorem na gg możesz popytać co tam Ci jeszcze trzeba. W razie czego moge Ci mój Biznes Plan pokazać jak napisany jest (ten który zaakceptowali).

Martynka <3

Donor:

yi.gif

Status:
Warn:

Post#31 Posted: 26 Mar 2010 06:10 am    Post subject: Reply with quote

murzyn wrote:
no bo w krakowie masz respect i to sie mija z celem a u nas nie ma nic takiego! knajpe hip-hopowa bez jakiegos rysia peji i innego gowna, sama porzadna muzyka, funk, soul itp. z tego co patrze np. na last.fm ludzie z okregu to lubia i jestem pewien ze by przychodzili.

W respect też ostatnio pustki. Zaczęli wpuszczać dzieciarnie, bo nikt by tam nie chodził ; d Ogólnie u nas sporo knajp, które kiedyś były fajne i popularne po prostu podupada.

Back to top
murzyn

Status:
Warn:

Post#32 Posted: 26 Mar 2010 06:10 am    Post subject: Reply with quote

spoko hgo to wyslij jak bedziesz miec czas, zerkne
Puczman

Gold: 45.47
Clan: Cult

zi.gif

Status:
Warn:

Post#33 Posted: 26 Mar 2010 06:34 am    Post subject: Reply with quote

Jedyne co mi przychodzi na mysl to szkola jezyka angielskiego happy
Back to top
murzyn

Status:
Warn:

Post#34 Posted: 26 Mar 2010 06:36 am    Post subject: Reply with quote

Puczman wrote:
Jedyne co mi przychodzi na mysl to szkola jezyka angielskiego happy

wy-pier-da-laj

Kolba

Gold: Locked

pl.gif

Status:
Warn:

Post#35 Posted: 26 Mar 2010 06:37 am    Post subject: Reply with quote

Wiesz, tak myslalem ze chodzi o to. Rowniez o tym myslalem tylko, ze z inna muzyka...cos innego niz te pierdolone komercyjne kluby z muzyka z RMF-ki.

Ale to niewykonalne. Sklep moj stary sobie otworzyl i dostal 17k, do maja musi sie utrzymac wiec juz prawie rok eZ.
Back to top
MERCEDRES

pl.gif

Status:
Warn:

Post#36 Posted: 26 Mar 2010 06:54 am    Post subject: Reply with quote

Ich habe eine gute Idee, aber ich werde du sagen nicht

al.gif

Status:
Warn:

Post#37 Posted: 26 Mar 2010 07:26 am    Post subject: Reply with quote

Polecam to: http://www.inkubatory.pl/ + dotke z uni.
Back to top
Shapiro
★★★★★

Donor:
Gold: 11.00
Clan: Jagshemash

uk.gif

Status:
Warn:

Post#38 Posted: 26 Mar 2010 07:51 am    Post subject: Reply with quote

Nie znam sie na tym ale gl.

Gold: 0.48

es.gif

Status:
Warn:

Post#39 Posted: 26 Mar 2010 07:52 am    Post subject: Reply with quote

murzyn wrote:
dobra chuj powiem wam to moze pomozecie troche, kazdy wniesie wlasna opinie. chcialbym otworzyc klub pub z czarna muzyka, koncertami i djami na zywo. mam troche kontaktow ludzi w klimacie i wiem, ze to by sie oplacalo tymbardziej, ze nawet w katowicach nie ma klubu stricte murzynskiego a zobacz np. jakie zyski przynosza harlem czy respect.

z gor uprzedzam ze igrek mi na klawiaturze nie dziala ok sad

dobr pomsl, ale nie wiem cz sie oplaci bo tepe kurw z pokolenia jp sie murznami nie zajaraja.
ja mam marzenie stworzc ogolnopolskie radio w ktorm puszczalbm prawdziwch murznow, bo jak sie obecnie jedzie samochodem to az kurwica bierze na te eremef, zetki i inne gowna z pierdolona komercja. ale to takie marzenie z rodzaju nieosiagalnch raczej, tak po prostu je sobie mam : (

al.gif

Status:
Warn:

Post#40 Posted: 26 Mar 2010 08:00 am    Post subject: Reply with quote

murzyn wrote:
dobra chuj powiem wam to moze pomozecie troche, kazdy wniesie wlasna opinie. chcialbym otworzyc klub pub z czarna muzyka, koncertami i djami na zywo. mam troche kontaktow ludzi w klimacie i wiem, ze to by sie oplacalo tymbardziej, ze nawet w katowicach nie ma klubu stricte murzynskiego a zobacz np. jakie zyski przynosza harlem czy respect.

Poza tym koncesje na alkohole są w chuj drogie.
I żeby je mieć to jest to sprawa progresywna.
Nie załatwiasz koncecji na all alkohole tylko najpierw do iluś % potem do iluś potem do iluś i dopiero masz all.
Na same koncesje kilka koła pójdzie z palcem w dupie.
Nie mówiąc już w ogóle o czasie w jakim to się załatwia.
Do tego dojdą koszty najmu lokalu bo nie sądzę by murzyn dostał przypadkiem spadek w postaci pięknego parteru o 150 m2 na głównej ulicy...

Nie chce Ci murzyn podcinać skrzydeł ale to przerasta twoje możliwości na chwilę obecną.
Taki interes żeby ruszył to z 150 k spokojnie będzie Cie kosztował. Co nie zmienia faktu, że 3mam kciuki!
Back to top
12 Members: Guest
Post new topic  Reply to topic  d3jsp Forum Index -> International Forum -> Polska All times are GMT - 4 Hours
Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

D3jsp is proudly powered by phpBB © 2.0
Theme and Forum by tramway