|
| Author |
Message |
Azure The Psychonaut
 Group: Members Joined: 24 Feb 2010 Posts: 7296 Gold: 0.10 Clan: E-Drama

Status: Warn:  Reputation: 16
|
|
| Back to top |
|
 |
SKILL
 Group: Members Joined: 22 Sep 2010 Posts: 5135 Gold: 19.80 Clan: E-Drama

Status: Warn:  Reputation: 5
|
#2 Posted: 11 Jan 2013 06:33 am Post subject: |
|
|
BOMBI, KARZEŁ Z CHISTORIOM _____________________ [quote="Ne)V(eR"]a twoja matka ojebala mi wlasnie special hard cock za 5 funtow
najlepsza dziwka w miescie jaka kiedykolwiek mialem tbh[/quote] |
|
| Back to top |
|
 |
srubokret
 Group: Members Joined: 01 Mar 2010 Posts: 12160 Gold: 0.00 Clan: Retardacja
Status: Warn:  Reputation: 15
|
#3 Posted: 11 Jan 2013 06:48 am Post subject: |
|
|
Nie rozumiem dlaczego autor/-ka tego artykułu, pisząc o dokonaniach naukowych dra Mengele wyraz "badania" umieszcza w cudzysłowie.
Pierwsze sekcje zwłok dokonane przez da Vinciego też przedstawiane były jako zabiegi ohydne i nieludzkie...
Rękopisy i maszynopisy niemieckiego naukowca po zakończeniu wojny zostały skradzione przez Aliantów i były wykorzystywane na użytek USA - miały wpływ na rozwój medycyny. Zresztą jak wiele innych dokumentów niemieckich... |
|
| Back to top |
|
 |
dan_07
 Group: Members Joined: 29 Sep 2008 Posts: 1877 Gold: Locked Clan: E-Drama
Status: Warn:  Reputation: 6
|
#4 Posted: 11 Jan 2013 06:52 am Post subject: |
|
|
 |
|
| Back to top |
|
 |
Azure The Psychonaut
 Group: Members Joined: 24 Feb 2010 Posts: 7296 Gold: 0.10 Clan: E-Drama

Status: Warn:  Reputation: 16
|
#5 Posted: 11 Jan 2013 07:35 am Post subject: |
|
|
| srubokret wrote: | Nie rozumiem dlaczego autor/-ka tego artykułu, pisząc o dokonaniach naukowych dra Mengele wyraz "badania" umieszcza w cudzysłowie.
Pierwsze sekcje zwłok dokonane przez da Vinciego też przedstawiane były jako zabiegi ohydne i nieludzkie...
Rękopisy i maszynopisy niemieckiego naukowca po zakończeniu wojny zostały skradzione przez Aliantów i były wykorzystywane na użytek USA - miały wpływ na rozwój medycyny. Zresztą jak wiele innych dokumentów niemieckich... |
średnio
Wyniki swoich badań nad bliźniętami zamierzał wykorzystać do napisania pracy habilitacyjnej, której jednak nie zdążył ukończyć. Wyniki jego badań nie zachowały się, bo Mengele uciekł z Auschwitz na dziesięć dni przed wkroczeniem Armii Czerwonej i zabrał ze sobą całą dokumentację badań nad bliźniętami i karłami, która później została najprawdopodobniej zniszczona. Współczesne próby odtworzenia programu jego badań oparte są na zeznaniach jego współpracowników, zarówno kolegów-lekarzy, jak i więźniów prowadzących dokumentację. Współczesne oceny programu jego badań w większości uznają, że nie miały one żadnej większej wartości naukowej. _____________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
srubokret
|
#6 Posted: 11 Jan 2013 08:16 am Post subject: |
|
|
| Azure wrote: | | srubokret wrote: | Nie rozumiem dlaczego autor/-ka tego artykułu, pisząc o dokonaniach naukowych dra Mengele wyraz "badania" umieszcza w cudzysłowie.
średnio
Wyniki swoich badań nad bliźniętami zamierzał wykorzystać do napisania pracy habilitacyjnej, której jednak nie zdążył ukończyć. Wyniki jego badań nie zachowały się, bo Mengele uciekł z Auschwitz na dziesięć dni przed wkroczeniem Armii Czerwonej i zabrał ze sobą całą dokumentację badań nad bliźniętami i karłami, która później została najprawdopodobniej zniszczona. Współczesne próby odtworzenia programu jego badań oparte są na zeznaniach jego współpracowników, zarówno kolegów-lekarzy, jak i więźniów prowadzących dokumentację. Współczesne oceny programu jego badań w większości uznają, że nie miały one żadnej większej wartości naukowej. |
Wikipedia.
Dokumentacja przetrwała wojnę, rzecz jasna nie w całości, ale jednak.
M. inn. zdjęcia przechował fotograf z Auschwitz - W. Brasse.
Co do wartości naukowej badań dra Mengele mam inne zdanie, niż pierdoleni komuniści, którzy rozliczali go po wojnie. |
|
| Back to top |
|
 |
baroza omanutong
 Group: Members Joined: 24 May 2010 Posts: 6786 Gold: 13.29 Clan: Retardacja
Status: Warn:  Reputation: 13
|
#7 Posted: 11 Jan 2013 08:18 am Post subject: |
|
|
"Mengele wyróżniał się spośród lekarzy SS w Auschwitz. Jako jedyny służył na froncie i posiadał wysokie odznaczenia. Na początku Mengele objął funkcję lekarza obozu kobiecego w Birkenau. Już w dwa dni po przybyciu do obozu zadecydował o posłaniu do komór gazowych wszystkich 1042 Romów"
JA TAM GO LUBIE _____________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
PanJezus_TyCwelu
Group: Members Joined: 30 Oct 2012 Posts: 344 Gold: 0.90

Status: Warn:  Reputation: 1
|
#8 Posted: 11 Jan 2013 08:20 am Post subject: |
|
|
| no wlasnie dlatego niepozdrawiam czcicieli mordercuw....... |
|
| Back to top |
|
 |
srubokret
|
#9 Posted: 11 Jan 2013 08:22 am Post subject: |
|
|
Ilu by Cyganów nie posłał do komór gazowych, to i tak niestety było to wciąż za mało. To robactwo rozmnaża się jak króliki, żerując na Polakach, ich pieniądzach, pracy i pocie.
Last edited by srubokret on 11 Jan 2013 08:23 am; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
Tradek
 Group: Members Joined: 23 Dec 2009 Posts: 1723 Gold: 0.30 Clan: D3JSP

Status: Warn:  Reputation: 6
|
#10 Posted: 11 Jan 2013 10:23 am Post subject: |
|
|
to nie jest smieszne;/
odczepcie sie od patryka. _____________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Nens
 Group: Members Joined: 05 Apr 2010 Posts: 2788 Gold: 16.18

Status: Warn:  Reputation: 13
|
#11 Posted: 11 Jan 2013 11:29 am Post subject: |
|
|
Candido Godoi to fenomen na skalę świata. Nieprzerwanie od 1963 roku bliźnięta rodzą się tu na niespotykaną nigdzie indziej skalę. W dodatku niemal wszystkie o jasnych włosach i niebieskich oczach. Dziś co piąta ciąża to ciąża mnoga. Na Zachodzie średnio co osiemdziesiąta.
Świat nigdy by o tym nie usłyszał, gdyby nie Jorge Camarasa, historyk z Argentyny, ekspert od tematu nazistów ukrywających się po II wojnie światowej w Ameryce Południowej. To on – o czym obwieścił „Daily Telegraph” – rozgryzł fenomen, nad którym bezskutecznie głowiło się wielu naukowców.
Camarasa nie ma bowiem wątpliwości – za tajemnicą stoi Josef Mengele, autor eksperymentów medycznych przeprowadzanych na więźniach obozu koncentracyjnego Auschwitz-Birkenau. Człowiek odpowiedzialny za śmierć około 400 tysięcy ludzi, który uśmiercał dzieci tylko po to, by dowiedzieć się, dlaczego rodzą się bliźnięta. Ich główki oraz inne narządy wysyłał do Akademii Medycznej w Grazu.
„Myślę, że Candido Godoi mogło być laboratorium Mengele, w którym wreszcie mógł spełnić swoje marzenia o stworzeniu rasy panów, Aryjczyków o jasnych włosach i niebieskich oczach” – twierdzi historyk w swojej najnowszej książce pt. „Mengele: Anioł Śmierci w Ameryce Południowej”.
Mengele bywał tu w latach 60., bo mieszkało tu wielu Niemców. On sam mieszkał wtedy w pobliskim Paragwaju, dokąd – po ucieczce z Europy w 1945 roku – przyjechał z Argentyny.
Do Candido Godoi przyjeżdżał jako weterynarz. Potem opiekował się kobietami w ciąży. – Mówił, że może przeprowadzić sztuczne zapłodnienie u krów i ludzi. Uważaliśmy, że to niemożliwe, bo wtedy o takich możliwościach się nie słyszało – opowiadał jeden z miejscowych rolników Leonardo Boufler.
Według świadków Mengele przedstawiał się jako Rudolph Weiss. Przynosił ze sobą tabletki lub tajemnicze eliksiry w butelkach. Przepisywał zupełnie nowe leki. – Wszyscy pamiętają, że zawsze pobierał krew – mówi Anencia Flores da Silva, lekarz i były burmistrz miasteczka, który na własną rękę próbował rozwikłać zagadkę bliźniaków. Rozmawiał z setkami osób. We wszystkich rozmowach przewijało się nazwisko Rudolpha Weissa
I CO TERAS _____________________ NEWER BIEDAKU
LUBIE GRAC W GOTHICA BO MNIE TO ODPRERZZA |
|
| Back to top |
|
 |
srubokret
|
#12 Posted: 11 Jan 2013 11:38 am Post subject: |
|
|
Nie wiem jak inni, ale ja
losowy komandosie. |
|
| Back to top |
|
 |
Pekin ♂ + ♀ = ♥
 Group: Members Joined: 26 Feb 2010 Posts: 8650 Gold: 145.00

Status: Warn:  Reputation: 19
|
#13 Posted: 11 Jan 2013 12:00 pm Post subject: |
|
|
nie rozumiem szmat ktore oczerwniaja najwiekszego w historii lekarza i cudotworce doktora mengele. mam nadzieje, ze spotka kiedys kara tych, ktorzy zle wypowiadaja sie zarowno o nim jak i o wszystkich niedocenionych po dziś dzień dzialaczy NSDAP _____________________
[quote= |
|
| Back to top |
|
 |
Frank Zappa
 Group: Members Joined: 31 May 2011 Posts: 10155 Gold: 3.40
Status: Warn:  Reputation: 12
|
#14 Posted: 11 Jan 2013 12:01 pm Post subject: |
|
|
| Ja jebie srubokret kurwa co za wiedza omg. |
|
| Back to top |
|
 |
Pekin ♂ + ♀ = ♥
 Group: Members Joined: 26 Feb 2010 Posts: 8650 Gold: 145.00

Status: Warn:  Reputation: 19
|
#15 Posted: 11 Jan 2013 12:03 pm Post subject: |
|
|
| Frank Zappa wrote: | | Ja jebie srubokret kurwa co za wiedza omg. |
przynajmniej marian cos wie jebany tepy smieciu. nie wiem na chuj tu w ogole zagladasz skoro wszyscy ci juz kazali wykurwiac. _____________________
[quote= |
|
| Back to top |
|
 |
MERCEDRES
 Group: Members Joined: 14 Dec 2008 Posts: 2298 Gold: 0.00

Status: Warn:  Reputation: 9
|
#16 Posted: 11 Jan 2013 12:07 pm Post subject: |
|
|
| Nens wrote: | Candido Godoi to fenomen na skalę świata. Nieprzerwanie od 1963 roku bliźnięta rodzą się tu na niespotykaną nigdzie indziej skalę. W dodatku niemal wszystkie o jasnych włosach i niebieskich oczach. Dziś co piąta ciąża to ciąża mnoga. Na Zachodzie średnio co osiemdziesiąta.
Świat nigdy by o tym nie usłyszał, gdyby nie Jorge Camarasa, historyk z Argentyny, ekspert od tematu nazistów ukrywających się po II wojnie światowej w Ameryce Południowej. To on – o czym obwieścił „Daily Telegraph” – rozgryzł fenomen, nad którym bezskutecznie głowiło się wielu naukowców.
Camarasa nie ma bowiem wątpliwości – za tajemnicą stoi Josef Mengele, autor eksperymentów medycznych przeprowadzanych na więźniach obozu koncentracyjnego Auschwitz-Birkenau. Człowiek odpowiedzialny za śmierć około 400 tysięcy ludzi, który uśmiercał dzieci tylko po to, by dowiedzieć się, dlaczego rodzą się bliźnięta. Ich główki oraz inne narządy wysyłał do Akademii Medycznej w Grazu.
„Myślę, że Candido Godoi mogło być laboratorium Mengele, w którym wreszcie mógł spełnić swoje marzenia o stworzeniu rasy panów, Aryjczyków o jasnych włosach i niebieskich oczach” – twierdzi historyk w swojej najnowszej książce pt. „Mengele: Anioł Śmierci w Ameryce Południowej”.
Mengele bywał tu w latach 60., bo mieszkało tu wielu Niemców. On sam mieszkał wtedy w pobliskim Paragwaju, dokąd – po ucieczce z Europy w 1945 roku – przyjechał z Argentyny.
Do Candido Godoi przyjeżdżał jako weterynarz. Potem opiekował się kobietami w ciąży. – Mówił, że może przeprowadzić sztuczne zapłodnienie u krów i ludzi. Uważaliśmy, że to niemożliwe, bo wtedy o takich możliwościach się nie słyszało – opowiadał jeden z miejscowych rolników Leonardo Boufler.
Według świadków Mengele przedstawiał się jako Rudolph Weiss. Przynosił ze sobą tabletki lub tajemnicze eliksiry w butelkach. Przepisywał zupełnie nowe leki. – Wszyscy pamiętają, że zawsze pobierał krew – mówi Anencia Flores da Silva, lekarz i były burmistrz miasteczka, który na własną rękę próbował rozwikłać zagadkę bliźniaków. Rozmawiał z setkami osób. We wszystkich rozmowach przewijało się nazwisko Rudolpha Weissa
I CO TERAS |
daj source kolego _____________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Frank Zappa
|
#17 Posted: 11 Jan 2013 12:08 pm Post subject: |
|
|
| Pekin wrote: | | Frank Zappa wrote: | | Ja jebie srubokret kurwa co za wiedza omg. |
przynajmniej marian cos wie jebany tepy smieciu. nie wiem na chuj tu w ogole zagladasz skoro wszyscy ci juz kazali wykurwiac. |
Gratuluje. Właśnie się przyznałeś, że jesteś głupszy od niego.  |
|
| Back to top |
|
 |
srubokret
|
#18 Posted: 11 Jan 2013 12:12 pm Post subject: |
|
|
| Franciszku, jak tam twój blog? Poczyniłeś jakieś postępy? |
|
| Back to top |
|
 |
Frank Zappa
|
#19 Posted: 11 Jan 2013 12:14 pm Post subject: |
|
|
| srubokret wrote: | | Franciszku, jak tam twój blog? Poczyniłeś jakieś postępy? |
Siemano.
W sumie od ostatniego postu nic ciekawego nie piszę, jakoś mi się nie chce. Mam materiały, ale nie chce, żeby to był bełkot, hehe.
Last edited by Frank Zappa on 11 Jan 2013 12:15 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
MERCEDRES
 Group: Members Joined: 14 Dec 2008 Posts: 2298 Gold: 0.00

Status: Warn:  Reputation: 9
|
#20 Posted: 11 Jan 2013 12:21 pm Post subject: |
|
|
| Frank Zappa wrote: | | srubokret wrote: | | Franciszku, jak tam twój blog? Poczyniłeś jakieś postępy? |
Siemano.
W sumie od ostatniego postu nic ciekawego nie piszę, jakoś mi się nie chce. Mam materiały, ale nie chce, żeby to był bełkot, hehe. |
WSTAW WIERSZ
Żegnaj przyjacielu, do widzenia,
Drogi mój, od krwi serdecznej bliższy.
Ta rozłąka w ciemnych przeznaczeniach
Obietnicą połączenia błyszczy.
Żegnaj bez uścisku dłoni i bez słowa.
Nie martw się, cień smutku z czoła przegoń.
W życiu ludzkim – śmierć to rzecz nie nowa,
A i życie samo – nic nowego
I ZRÓB TO SAMO, CO AUTOR PO NAPISANIU GO XDD _____________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
|