|
| Author |
Message |
MERCEDRES
 Group: Members Joined: 14 Dec 2008 Posts: 2298 Gold: 0.00

Status: Warn:  Reputation: 9
|
#1 Posted: 18 Apr 2010 04:56 pm Post subject: co myslicie o |
|
|
tak, chce poznac wasze opinie. _____________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Studnia06
 Group: Members Joined: 24 Feb 2010 Posts: 7385 Gold: 15.07 Clan: Wypierdalaj

|
#2 Posted: 18 Apr 2010 04:57 pm Post subject: |
|
|
| alkoholicy ;( |
|
| Back to top |
|
 |
Shapiro ★★★★★
 Group: Members Joined: 24 Feb 2010 Donor:  Posts: 4268 Gold: 11.00 Clan: Jagshemash

Status: Warn:  Reputation: 20
|
#3 Posted: 18 Apr 2010 04:57 pm Post subject: |
|
|
ja muwie "puciohezap" a oni nic _____________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
spiochek_ma_bana
 Group: Members Joined: 09 Mar 2010 Posts: 6288 Gold: Locked Clan: Piękni i Bogaci

Status: Warn:  Reputation: 11
|
#4 Posted: 18 Apr 2010 04:57 pm Post subject: |
|
|
bez Bosaka to juz nie to samo: / _____________________
I love Britney and her music, because is the backbone to my music taste.
Without her support, I would end up feeling lost when I need to gain courage during hard times, cheer up or relax. |
|
| Back to top |
|
 |
Rogal
 Group: Members Joined: 24 Feb 2010 Posts: 1394 Gold: 0.00 Clan: Jagshemash

Status: Warn:  Reputation: 4
|
#5 Posted: 18 Apr 2010 05:01 pm Post subject: |
|
|
fajne chlopaki _____________________
[quote= |
|
| Back to top |
|
 |
MERCEDRES

|
#6 Posted: 18 Apr 2010 05:16 pm Post subject: |
|
|
czekam na wiecej opinii _____________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Nimf chillout.
Group: Members Joined: 23 Feb 2010 Posts: 3722 Gold: 0.00 Clan: chillout
Status: Warn:  Reputation: 13
|
#7 Posted: 18 Apr 2010 05:17 pm Post subject: |
|
|
| patologia |
|
| Back to top |
|
 |
spiochek_ma_bana
 Group: Members Joined: 09 Mar 2010 Posts: 6288 Gold: Locked Clan: Piękni i Bogaci

Status: Warn:  Reputation: 11
|
#8 Posted: 18 Apr 2010 05:20 pm Post subject: |
|
|
Giertych swomi ostatnimi już, ale za to potężnie inteligentnymi i nieprawdopodobnie medialnymi wystąpieniami w sejmie udowodnił, że na potrzeby polityki można wyrażać opinie i być taką osobą, jakiej od nas chcą wyborcy. Imo cały LPR wraz ze swoją młodzieżówką to bajka skupiająca wokół siebie ludzi pragnących się dobrze bawić wywołując kontrowersje. _____________________
I love Britney and her music, because is the backbone to my music taste.
Without her support, I would end up feeling lost when I need to gain courage during hard times, cheer up or relax. |
|
| Back to top |
|
 |
srubokret
 Group: Members Joined: 01 Mar 2010 Posts: 12160 Gold: 0.00 Clan: Retardacja
Status: Warn:  Reputation: 15
|
#9 Posted: 18 Apr 2010 05:28 pm Post subject: |
|
|
Nie wadzą mi. Ich konserwatywne spojrzenie, nie tylko na Polskę, ale i na świat jest ok. W dobie powszechnej liberalizacji życia, zaniku wszelakiego patriotyzmu, tradycji, postępu konformizmu oraz dewiacji ich poglądy są wg mnie jak najbardziej słuszne.
Pomijam te ekscesy z neonazistowskimi pozdrowieniami etc.
Last edited by srubokret on 18 Apr 2010 05:31 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
MERCEDRES

|
#10 Posted: 18 Apr 2010 06:09 pm Post subject: |
|
|
more, dzieki ska. _____________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
ezi
 Group: Members Joined: 29 Jun 2008 Posts: 143 Gold: 4.00
Status: Warn:  Reputation: 1
|
#11 Posted: 18 Apr 2010 06:23 pm Post subject: |
|
|
Super partia kurwo
Last edited by ezi on 18 Apr 2010 06:23 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
srubokret
|
#12 Posted: 18 Apr 2010 06:30 pm Post subject: |
|
|
| MERCEDRES wrote: | | more, dzieki ska. |
Spoko.
Btw, po co Ci te opinie o MW? |
|
| Back to top |
|
 |
Scream
 Group: Members Joined: 05 Mar 2010 Posts: 7936 Gold: Locked
Status: Warn:  Reputation: 17
|
#13 Posted: 18 Apr 2010 06:52 pm Post subject: |
|
|
| srubokret wrote: | Nie wadzą mi. Ich konserwatywne spojrzenie, nie tylko na Polskę, ale i na świat jest ok. W dobie powszechnej liberalizacji życia, zaniku wszelakiego patriotyzmu, tradycji, postępu konformizmu oraz dewiacji ich poglądy są wg mnie jak najbardziej słuszne.
Pomijam te ekscesy z neonazistowskimi pozdrowieniami etc. |
można się kłócić, katolicy odwołują się do "katolickiego" znaczenia tego pozdrowienia, natomiast pozostali nie ignoranci oraz nie oportuniści, do prawdziwego, jakim zapewne nie jest nazistowskie pozdrowienie (dlaczego neo?), pozostają jeszcze ci a pewnie jest ich spora grupa, która rzeczywiście zalicza się do tego o czym wspomniałeś.
co do mw, to dodam, że wszystko byłoby ok, gdyby nie ignorancja z ich strony "tysiącletnia kultura, wielka polska katolicka", "my antysyjoniści zabijamy w imię żyda, heil!" |
|
| Back to top |
|
 |
srubokret
|
#14 Posted: 18 Apr 2010 07:00 pm Post subject: |
|
|
| Scream wrote: | | srubokret wrote: | Nie wadzą mi. Ich konserwatywne spojrzenie, nie tylko na Polskę, ale i na świat jest ok. W dobie powszechnej liberalizacji życia, zaniku wszelakiego patriotyzmu, tradycji, postępu konformizmu oraz dewiacji ich poglądy są wg mnie jak najbardziej słuszne.
Pomijam te ekscesy z neonazistowskimi pozdrowieniami etc. |
można się kłócić, katolicy odwołują się do "katolickiego" znaczenia tego pozdrowienia, natomiast pozostali nie ignoranci oraz nie oportuniści, do prawdziwego, jakim zapewne nie jest nazistowskie pozdrowienie (dlaczego neo?), pozostają jeszcze ci a pewnie jest ich spora grupa, która rzeczywiście zalicza się do tego o czym wspomniałeś.
co do mw, to dodam, że wszystko byłoby ok, gdyby nie ignorancja z ich strony "tysiącletnia kultura, wielka polska katolicka", "my antysyjoniści zabijamy w imię żyda, heil!" |
"Tylko pod krzyżem, tylko pod tym znakiem Polska będzie Polską, a Polak Polakiem" - A. Mickiewicz.
Zacytowałbym jeszcze Dmowskiego, ale typowo nie chce mi się.
Nie wyobrażam sobie polskiego ruchu narodowego oderwanego od katolicyzmu.
Last edited by srubokret on 18 Apr 2010 07:01 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
Scream
|
#15 Posted: 18 Apr 2010 07:13 pm Post subject: |
|
|
| srubokret wrote: |
"Tylko pod krzyżem, tylko pod tym znakiem Polska będzie Polską, a Polak Polakiem" - A. Mickiewicz.
Nie wyobrażam sobie polskiego ruchu narodowego oderwanego od katolicyzmu. |
ehh tyle gadania na nic, pozwól, że nie będę po raz kolejny wytykał wytykał całego szaleństwa chrześcijaństwa, przypomnę naistotniejszą sprawę, religia pochodząca z pustyni nie jest w stanie zapewnić tego co powinna dawać religia, Białym. Pomijam tutaj oczywiscie wiele spraw. |
|
| Back to top |
|
 |
srubokret
|
#16 Posted: 18 Apr 2010 07:19 pm Post subject: |
|
|
| Scream wrote: | | srubokret wrote: |
Nie wyobrażam sobie polskiego ruchu narodowego oderwanego od katolicyzmu. |
ehh tyle gadania na nic, pozwól, że nie będę po raz kolejny wytykał wytykał całego szaleństwa chrześcijaństwa, przypomnę naistotniejszą sprawę, religia pochodząca z pustyni nie jest w stanie zapewnić tego co powinna dawać religia, Białym. Pomijam tutaj oczywiscie wiele spraw. |
Świetnie rozumiem o co Ci chodzi; że chrześcijaństwo nie jest rodzimą wiarą Słowian, że jest to religia z Bliskiego Wschodu etc etc.
Widzisz, jednak tak się złożyło, że my - Polacy, jesteśmy katolikami (w większości). Nasza kultura, tradycja, etyka przesiąknęła katolicyzmem.
Jak zatem można pojmować ruch pielęgnujący te dobra, pozbawiwszy go fundamentów?
Stąd moja teza.
/e: Dobra, dodaję temat do zakładek - na wszelkie ew. posty odpowiem jutro.
Idę w kimę.
Last edited by srubokret on 18 Apr 2010 07:22 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
Scream
|
#17 Posted: 18 Apr 2010 07:25 pm Post subject: |
|
|
| srubokret wrote: |
Świetnie rozumiem o co Ci chodzi; że chrześcijaństwo nie jest rodzimą wiarą Słowian, że jest to religia z Bliskiego Wschodu etc etc.
Widzisz, jednak tak się złożyło, że my - Polacy, jesteśmy katolikami (w większości). Nasza kultura, tradycja, etyka przesiąknęła katolicyzmem.
Jak zatem można pojmować ruch pielęgnujący te dobra, pozbawiwszy go fundamentów?
Stąd moja teza. |
Nie chce się powtarzać. Powrót do korzeni nie oznacza zniszczenie całej Polskości, pamiętaj, że katolicyzm pod swoimi plugawymi skrzydłami przechował dużą część pogaństwa, tą część na pokaz oczywiscie, więc dużo by się nie zmieniło w głowach ludzi, przewrotu by wielkiego nie było, stosuję pojęcie ludzi, jako masa, ponieważ zmieniłoby się tylko dla ambitniejszych, ponieważ cały rdzeń filozoficzny zostałby spalony.
Aczkolwiek, cieszę się iż poganie są tak nieliczną grupą, gdyż nie potrzebujemy w szeregach motłochu. Religie masowe niech zczezną razem z masami, a elitarne będa trwać. |
|
| Back to top |
|
 |
Michald13 Martynka <3
 Group: Members Joined: 26 Feb 2010 Donor:  Posts: 18035 Gold: 1.90 Clan: chillout

Status: Warn:  Reputation: 25
|
#18 Posted: 19 Apr 2010 02:35 am Post subject: |
|
|
Należę do nich
Rzart. Nn zadawać się z tępymi skurwysynami. _____________________ Piwko to jest napój, chcesz se wypić to pracuj,
nie ma pracy kombinuj, gdy robisz ruchy się pilnuj
http://www.lastfm.pl/user/DramBejz |
|
| Back to top |
|
 |
RozpalonyMareczeg
 Group: Members Joined: 01 Mar 2010 Posts: 10588 Gold: 2.00 Clan: Piękni i Bogaci

Status: Warn:  Reputation: 30
|
#19 Posted: 19 Apr 2010 02:39 am Post subject: |
|
|
mam wyjebane _____________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
srubokret
|
#20 Posted: 19 Apr 2010 08:27 am Post subject: |
|
|
| Scream wrote: | Nie chce się powtarzać. Powrót do korzeni nie oznacza zniszczenie całej Polskości, pamiętaj, że katolicyzm pod swoimi plugawymi skrzydłami przechował dużą część pogaństwa, tą część na pokaz oczywiscie, więc dużo by się nie zmieniło w głowach ludzi, przewrotu by wielkiego nie było, stosuję pojęcie ludzi, jako masa, ponieważ zmieniłoby się tylko dla ambitniejszych, ponieważ cały rdzeń filozoficzny zostałby spalony.
Aczkolwiek, cieszę się iż poganie są tak nieliczną grupą, gdyż nie potrzebujemy w szeregach motłochu. Religie masowe niech zczezną razem z masami, a elitarne będa trwać. |
No przecież tak jest na chwilę obecną - są różnorakie stowarzyszenia rodzimowiercze, nie tylko odtwarzające kulturę przedchrześcijańskich Słowian, ale także kontynuujące ich wierzenia.
Czy ja wiem czy religie masowe tak sczezną wraz z masą... Spójrz na wcześniej wspomniane chrześcijaństwo, które wykorzeniło wiarę dawnych Słowian - trwa nadal.
Ba, nawet zdobywa nowych wiernych poprzez działalność misyjną. |
|
| Back to top |
|
 |
|