|
| Author |
Message |
NoCze Mały skurwysyn
 Group: Members Joined: 24 Nov 2010 Posts: 10326 Gold: -0.10

Status: Warn:  Reputation: 23
|
#1 Posted: 22 Feb 2012 08:28 am Post subject: Jestem magiem chaosu |
|
|
Wielu z was zapewne ciekawi jak stać się magiem chaosu, aczkolwiek droga do tego jest banalna, bo po części każdy z nas nim jest, w końcu każdy z nas w coś wierzy prawda? Ale jednak mag chaosu nie uczy się tylko jak wierzyć, ale też jak manipulować wiarą swoją i innych ludzi przy tym zostając trzeźwym umysłowo. Na stanie się magiem chaosu nie ma przepisu, nim trzeba po prostu być, wierzyć w to, że się nim jest i wierzyć we wszystkie prawa chaosu. Więc co robi chaonita, chaonita po prostu wierzy w to, co robi i wierzy, że to ma słuszność, przy czym nie daje się pokonać słabością umysłu, głównie przez nie wierzenie w jakiekolwiek jego słabość. Pamiętajcie także mag chaosu nie ma wątpliwości, jeżeli macie wątpliwości to albo się ich pozbędziecie albo weźcie się za szach albo jeszcze lepiej za bierki. Mag chaosu (a przynajmniej początkujący), powinien dotrzymywać słowa(nie z przyzwoitości, choć to też), gdyż, w jeśli nie dopełniliśmy słowa to tak jakbyśmy mówili coś w co nie wierzymy, a to tylko osłabia naszą wiarę. Poza tym mag chaosu powinien rozwijać się zawsze i wszędzie wyciągać wnioski z każdego fiaska i każdego powodzenia, stale powinien ćwiczyć wiarę i dopinać swego. Pamiętajcie, że mag chaosu polega na swojej wierze i tylko na niej i że każda wątpliwość może ją zburzyć, co zaznacza trening koncentracji. Początkujący mag chaosu najczęściej korzysta z sigili i godform, ja proponuje jednak korzystać głównie z rytuałów,(choć wielu twierdzi, że one nie mają miejsca w magii chaosu, to się myli, bo znacznie pomagają na początku uwierzyć i wyostrzyć wyobraźnię, uelastycznić umysł), z powodu na rozwój, jaki niosą. Co więcej mogę powiedzieć, nie szukajcie sobie nauczycieli, a jeśli już to niech was pouczają jak uwierzyć i jak stworzyć dobrze rytuał, sigila czy godforme, ale nigdy, przenigdy nie korzystajcie z gotowych już wzorów rytuałów, bo to tak jakbyście nie wierzyli we własne siły a to niewiara i wątpliwości, czyli najgorsze, co może spotkać mag chaosu. Pamiętajcie także, że rola maga chaosu to nic innego jak manipulacja własną i innych wiarą by stworzyć świat takim, jaki nam się podoba.
I to tyle o byciu magiem chaosu bardziej zainteresowanych odsyłam do ich własnych umysłów, a jeśli nie potrafią znaleźć tam żadnej rady dla siebie to oznacza, że w siebie nie wierzą,czyli nie nadają się na magów chaosu. |
|
| Back to top |
|
 |
baroza omanutong
 Group: Members Joined: 24 May 2010 Posts: 6786 Gold: 13.29 Clan: Retardacja
Status: Warn:  Reputation: 13
|
#2 Posted: 22 Feb 2012 08:29 am Post subject: |
|
|
szczam w ten temat i prędko spierdalam _____________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
NoCze Mały skurwysyn

|
#3 Posted: 22 Feb 2012 08:29 am Post subject: |
|
|
| Jestem magiem specjalizującym się w magii chaosu. Mój ostatni uczeń opuścił mnie, dlatego poszukuję nowego. Często odprawiam rytuały wymagające pomocnika. W zamian za pomoc przy rytuałach odwdzięczę się naukami. Jeżeli ktoś z was chciałby zostać moim uczniem piszcie na PRV. |
|
| Back to top |
|
 |
NoCze Mały skurwysyn

|
#4 Posted: 22 Feb 2012 08:30 am Post subject: |
|
|
w takim razie najlepsza bedzie metoda na "po prostu"; p
Nuit sie pytala bo hciala Ci pomuc ogulniej - a nie koniecznie w zostaniu jakims "magiem haosu" (kto to jest ? moze zawodnik podrywajacy panienki na "efekt motyla"; ppp tak to sa juz glebokie zarty. przepraszam)
a powazniej i jak dalej hcesz byc magiem haosu to jakas ksiazeczka z okultury pewnie bedzie pomocna. ale nie wiem ktura bo beletrystyki od dawna nie czytam; ppppp jak poprosisz to napewno ktos Ci cos poleci. zdaje sie ze na temat magji haosu to tylko okultura w tym kraju |
|
| Back to top |
|
 |
opiekun prawny patryka
Group: Members Joined: 22 Feb 2012 Posts: 9 Gold: 0.50
Status: Warn:  Reputation: 0
|
#5 Posted: 22 Feb 2012 08:30 am Post subject: |
|
|
| wypierdalaj |
|
| Back to top |
|
 |
NoCze Mały skurwysyn

|
#6 Posted: 22 Feb 2012 08:32 am Post subject: |
|
|
| zajebe ci astralnego kopa smieciu |
|
| Back to top |
|
 |
NoCze Mały skurwysyn

|
#7 Posted: 22 Feb 2012 08:32 am Post subject: |
|
|
| Mam pytanie. Co to jest ten sigil. I czy ktoś po prostu może mi zwięźle streszczyć książkę, tak abym mógł choć trochęposługiwaćsię magi ą? |
|
| Back to top |
|
 |
NoCze Mały skurwysyn

|
#8 Posted: 22 Feb 2012 08:33 am Post subject: |
|
|
wiesz co czlowieku... widac po twoich wypowiedziach ze masz 13 lat lepiej niepchaj sie w cos czego nieznasz i na co nie jestes jeszcze gotowy. a jak juz musisz to poczytaj sobie fachowej literatury. magia to nie jest: przeczytam sobie kilka wypowiedzi na gronie i bede miotal klątwami. magia wymaga doroslego i opanowanego umyslu, tym bardziej magia chaosu. wiec lepiej dorosnij zanim zaczniesz wie za to zabierac bo ci to na dobre nie wyjdze. |
|
| Back to top |
|
 |
NoCze Mały skurwysyn

|
#9 Posted: 22 Feb 2012 08:36 am Post subject: |
|
|
| Może mam trzynaście (1/2) lat, ale co z tego. Do szkoły nie wysyła się dorosł ych tylko dzieciaków. I wiedz że pójde sobie do Empik'u i poczytam tam sobie książke, a jak będzie ciekawa to może kupie. |
|
| Back to top |
|
 |
NoCze Mały skurwysyn

|
#10 Posted: 22 Feb 2012 08:36 am Post subject: |
|
|
1. Mój los nie jest marny.
2. Jestem Marek, nie maciek
3. Nie widze dlaczego miałbym być słabszy od ciebie dlatego że mam 13 lat czy kupuję książki w Empiku. |
|
| Back to top |
|
 |
NoCze Mały skurwysyn

|
#11 Posted: 22 Feb 2012 08:40 am Post subject: |
|
|
L●rd Of CHA●S DragonBlood
06/12/2007 03:08 GIT! 0 KIT! 0
Holera niewiedzialem ze magia plynie z ksionzek:P (plynie plynie)
myslalem ze to kwestia natury -intuicji i osiongniencia superstanu.O
Zamiast czytac glupie ksionzki i poszezac wiedze (niewskazane)
pujdzcie do lasu! w drzewie masz wiencej many do zucania czaruw niz w kartce papieru:D
Wiedza to zlo magi wazna jest tylko mondrosc:)
No chyba ze jakis rytuał.chodz wsumie ja sie nieznam narazie poszezam tylko miejsce na mane zdobywam Lv ale nieznam czarów
:Dhehe |
|
| Back to top |
|
 |
|